Creëren vanuit stilstand

Overal om me heen zie en hoor ik mensen van hot naar her rennen. Ze hangen van afspraken en verplichtingen aan elkaar. Ook ik kom er soms niet onderuit. Als het tijdelijk is en er een einddatum aan zit, kunnen we dat prima aan. Maar wat als dit een leefstijl is geworden? Of beter gezegd een overleefstijl? Een patroon waarin je vast lijkt te zitten en betere tijden nog niet in zicht zijn? Je voelt je moe en sleept jezelf voort op wilskracht. Je moet door, want… Vul maar in, voor je kinderen, je baas, de hypotheek enz. Het is een vicieuze cirkel en je loopt steeds in hetzelfde rondje. Je wilt wel anders, maar wat dan en hoe? 

Vernauwd bewustzijn

Zolang je in de overleefstand zit, heb je een vernauwd bewustzijn en zit je gevangen in dezelfde gedachten, overtuigingen, patronen en gevoelens. Als je in de ontspanning komt, tot stilstand komt, opent je bewustzijn zich en zie je veel meer mogelijkheden en oplossingen. Dat is ook het moment om je af te vragen wat je echt wilt. Wat is je diepste verlangen? Hoe wil jij je leven vormgeven? Jij bent geen speelbal van het leven, maar jij speelt het spel!

Het probleem is dat de meeste mensen juist benoemen wat ze NIET willen. ‘Ik wil geen pijn meer.’ ‘Ik wil niet overwerken.’ ‘Ik wil geen ruzie.’ Maar je onderbewuste kent geen ontkenning en dus gaat de aandacht en energie alsnog naar datgene wat je niet wilt. Je zendt dat uit, immers alles in het universum bestaat uit trillingen van een bepaalde frequentie. Alle frequenties bevinden zich in het universum, het kwantumveld. Door je gedachten en emoties zend je bepaalde frequenties uit en resoneer je met gelijksoortige frequenties. Dat ervaar je dus in je leven.

Bijvoorbeeld, je voelt je bang en zet de televisie aan. Op tv zie je dingen die je angst versterken. Je praat over wat je angstig maakt of hoort juist dingen van anderen die je angst verder versterken. Of je probeert de angst juist te vermijden, maar toch popt het iedere keer (op onverwachte momenten) ogenschijnlijk uit het niets op. Je zit in de angst-spiraal. Hoe kom je daar uit?

Bewustwording

De eerste stap is bewustwording. Je merkt op dat je je angstig voelt. In plaats van dit meteen de kop in te drukken, erken je dat je bang bent. Het is welkom. De tweede stap is: Accepteer je gevoelens en emoties. Laat door je heen stromen, zonder erin meegesleurd te worden. Alsof je op de oever van een snelstromende rivier zit. Je bent liefdevol aanwezig, en je bent niet je emoties! De volgende stap volgt nadat je je wat rustiger voelt: vraag jezelf dan af wat je wel wilt. Zorg dat je het positief formuleert alsof het nu al zo is. Maak er in gedachten een beeld/film van en gebruik al je zintuigen. Met al je fantasie die je hebt, maak het zo mooi als je kunt. Welke emotie/gevoel roept het op? Versterk dit gevoel. Tot slot voel je dankbaar en ga weer over tot de orde van de dag. Merk het verschil en weet dat jij je eigen leven creëert!
 
Mocht je wat hulp kunnen gebruiken om je zelfsabotage en belemmerende overtuigingen en patronen op te sporen en te transformeren? Neem contact met me op voor 1-op-1 begeleiding. Ook bied ik diverse cursussen, trainingen, workshops en klankschaalmeditaties aan om dat moment van ontspanning, stilstand en naar binnen keren te pakken. Ze ondersteunen jou in wat je wilt en helpen je bewustzijn te openen en je trillingsfrequentie te verhogen. Zodat je gaat resoneren met de fijne dingen die het leven te bieden heeft!

Wil je overleggen welk aanbod het beste aansluit bij wat jij nu nodig hebt? Neem vrijblijvend contact met me op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *