Marjolein van der Burgt

Ik ben Marjolein van der Burgt. Ik ben getrouwd en moeder van twee kinderen (18 en 16 jaar). In mijn leven heb ik veel gereisd en in Australië, Indonesië en Londen gewoond.

De mens en ziekte en gezondheid hebben altijd al mijn interesse gehad. Ik ben wetenschappelijk opgeleid als voedingskundige en eerstegraads docent biologie. Dit heeft me veel gebracht, maar het rationele heeft me ook lange tijd weggehouden bij mijn gevoel.

Veerkracht en rouw

In mijn werk bij de patiëntenvereniging voor stofwisselingsziekten kreeg ik veel te maken met ernstig zieke kinderen en overlijden. Ik was onder de indruk van de veerkracht van ouders en hun (zieke) kinderen. In die tijd verdiepte ik me in rouw en bijna-doodervaringen.

In 2012 kreeg ik een hernia en dat was voor mij een keerpunt. Ik ging verder op zoek naar mijzelf en leerde weer verantwoordelijkheid te nemen voor mijn eigen gezondheid en mijn leven. Diverse workshops en opleidingen hielpen me hierbij. Ik heb me verdiept in de energetische aspecten van de mens en de relatie tussen lichaam, geest en ziel.

Holistisch therapeut en coach

Mijn enthousiasme voor wat er allemaal mogelijk is en mijn enorme leergierigheid deed me in 2015 besluiten de vierjarige HBO-opleiding tot Holistisch therapeut en coach bij Ananta te volgen. Dit gaf me tevens een verdieping in mijn eigen processen, waar ik heel dankbaar voor ben. Ook heb ik meer contact met mijn gevoel en intuïtie gekregen.

Na 2½ jaar merkte ik echter dat deze opleiding niet meer bij me paste en besloot ik te stoppen. Ik ben bij ZoMa opleidingen verder gegaan met de opleiding tot Holistisch therapeut en afgestudeerd.

Te traag werkende schildklier

Toen ik met de opleiding tot Holistisch therapeut en coach begon, stelde ik mezelf voor de uitdaging om mijn te traag werkende schildklier (ziekte van Hashimoto) te genezen en vrij te zijn van medicijnen. Aangezien ik geloof dat er veel meer mogelijk is dan in de reguliere gezondheidszorg wordt gedacht , wilde ik -in eerste instantie aan mezelf- bewijzen dat vanuit het holisme veel te bereiken is.

In het begin voelde ik wel veel weerstand om geld uit te geven aan holistische behandelingen. Immers regulier werden mijn medicijnen vergoed (na aftrek van het eigen risico). Het voelde oneerlijk, maar ik had nu eenmaal besloten dat ik mijn schildklier wilde genezen, dus zette ik door.

Vrij van medicijnen

In minder dan een jaar tijd bouwde ik mijn medicijnen gecontroleerd af. Sinds 2016 ben ik vrij van medicijnen en voel me sterk en krachtig. Ik heb het gevoel mijn eigen gezondheid terug te hebben en ook mijn eigen verantwoordelijkheid hiervoor.

Stress

De afgelopen jaren heb ik me verdiept in stress. Er ging een wereld voor me open. Ik heb mijn kijk op stress en de invloed van stress op ons hele wezen enorm verbreed en verdiept. Het beeld van stress zoals ik dat kende, paste niet bij hoe ik mezelf lange tijd zag. Het bleek echter dat ik wel degelijk veel stress had en dat mijn stressrespons chronisch was geworden. Ofwel, ik stond altijd aan. Dit kostte me veel energie en levensvreugde.

Ik heb geleerd ook de kleine stress signalen te herkennen. Ik kan de stressrespons in een paar minuten opheffen, waardoor ik in verbinding kom met mezelf en mijn oplossend vermogen paraat heb. Verder heb ik ervaren en gezien dat stressvolle situaties die iemand heeft meegemaakt, het leven van nu nog zeer kunnen beïnvloeden. Door de triggers op te heffen, komt er veel meer rust en liefde (voor jezelf). Ook ligt je toekomst open, in plaats van dat het een herhaling van zetten is die (onbewust) bepaald worden door je verleden.

Mijn missie

Ik ben zo enthousiast over holistische therapie en ontstressen dat ik graag ook jou help om meer kwaliteit van leven te krijgen en je help jouw gezondheid en welzijn weer in eigen hand te nemen. Ook help ik je graag om de verbinding met jezelf te versterken en te ontdekken wie je bent en wat je wilt in je leven.

Uit eigen ervaring zeg ik: ‘Het is het meer dan waard!’ Mijn missie is dan ook om mensen te helpen bewust te worden van hun innerlijke kracht en zelfhelend vermogen, zodat ze voluit kunnen leven!

Ik ontmoet je graag en help je met plezier op weg. Bel of mail voor meer informatie en een afspraak.

Mijn opleidingen/verdieping

 • Voeding en Gezondheid, Wageningen Universiteit
 • Eerstegraads docent biologie, Universiteit Utrecht
 • Holistisch therapeut, ZoMa Opleidingen
 • SoulKey therapeut (internationaal gecertificeerd), Henk Riem Nieuwetijds Opleidingen
 • Energetisch traumatherapeut, Merel de Waard, Academie Energetische Geneeskunde
 • Soul Body Fusion® Teacher, Centrum Arno van Dijk
 • Familieopstellingen & Organisatieopstellingen, Velsen Academy
 • Therapeut Systemisch werk, Masterclass Familieopstellingen, Velsen Academy
 • Ziekte- en symptoomopstellingen, Stephan Hausner, UNLP
 • Boundery based awareness coach en counselar (BBACC) (Nick Blaser): werken met ik-grensbewustzijn in therapie, counseling, coaching en (samenwerkings)relaties: Marian Jansen-Noyon
 • Live the Connection: ABC van ontstressen, kernmodule, thema workshops: Familie, Vanishing twin en prenatale problemen (alleengeboren tweeling), Communicatie en zelfsabotage, Grensoverschrijding
 • Alexander Concept (stoppen van de chronische stressrespons), Ander Leven
 • Reiki Master
 • Energetische bescherming, De Verbinding
 • Sjamanisme, Tesjoewa
 • Touch of Matrix
 • NLP Practitioner, NTI-NLP
 • Intuïtieve ontwikkeling
 • AromaTouch® Techniek
 • Workshops in kleurenpunctuur, Praveeta Timmerman
 • Raymedy preventie coach

Reacties zijn gesloten.