Wie ben ik?

Ik ben Marjolein van der Burgt. Ik ben getrouwd en moeder van twee kinderen (14 en 12 jaar). In mijn leven heb ik veel gereisd en in Australië, Indonesië en Londen gewoond.

De mens en ziekte en gezondheid hebben altijd al mijn interesse gehad. Ik ben wetenschappelijk opgeleid als voedingskundige en eerstegraads docent biologie. Dit heeft me veel gebracht, maar het rationele heeft me ook lange tijd weggehouden bij mijn gevoel.

Veerkracht en rouw

In mijn werk bij de patiëntenvereniging voor stofwisselingsziekten (VKS) kreeg ik veel te maken met ernstig zieke kinderen en overlijden. Ik was onder de indruk van de veerkracht van ouders en hun (zieke) kinderen. In die tijd verdiepte ik me in rouw en bijna-doodervaringen.

In 2012 kreeg ik een hernia en dat was voor mij een keerpunt. Ik ging verder op zoek naar mijzelf en leerde weer verantwoordelijkheid te nemen voor mijn eigen gezondheid en mijn leven. Diverse workshops en opleidingen hielpen me hierbij. Ik heb me verdiept in de energetische aspecten van de mens en de relatie tussen lichaam, geest en ziel.

Holistisch coach en therapeut

Mijn enthousiasme voor wat er allemaal mogelijk is en mijn enorme leergierigheid deed me in 2015 besluiten de vierjarige HBO-opleiding tot Holistisch coach en therapeut bij Ananta te volgen. Dit gaf me tevens een verdieping in mijn eigen processen, waar ik heel dankbaar voor ben. Ook heb ik meer contact met mijn gevoel en intuïtie gekregen.

Na 2½ jaar merkte ik echter dat deze opleiding niet meer bij me paste en besloot ik te stoppen. Ondertussen ben ik bij ZoMa opleidingen verder gegaan met de opleiding tot Holistisch therapeut.

Te traag werkende schildklier

Toen ik met de opleiding tot Holistisch coach en therapeut begon, stelde ik mezelf voor de uitdaging om mijn te traag werkende schildklier (ziekte van Hashimoto) te genezen en vrij te zijn van medicijnen. Aangezien ik geloof dat er veel meer mogelijk is dan in de reguliere gezondheidszorg gedacht wordt, wilde ik -in eerste instantie aan mezelf- bewijzen dat vanuit het holisme veel te bereiken is.

In het begin voelde ik wel veel weerstand om geld uit te geven aan holistische behandelingen. Immers regulier werden mijn medicijnen vergoed (na aftrek van het eigen risico). Het voelde oneerlijk, maar ik had nu eenmaal besloten dat ik mijn schildklier wilde genezen, dus zette ik door.

Vrij van Thyrax en Cytomel

In minder dan een jaar tijd bouwde ik mijn medicijnen gecontroleerd af. Ik ben nu al 1½ jaar vrij van medicijnen en voel me sterk en krachtig. Ik heb het gevoel mijn eigen gezondheid terug te hebben en ook mijn eigen verantwoordelijkheid hiervoor.

Mijn missie

Ik ben zo enthousiast over holistische therapie en coaching dat ik graag ook anderen help om meer kwaliteit van leven te krijgen en ze help hun gezondheid en welzijn weer in eigen hand te nemen. Uit eigen ervaring zeg ik: ‘Het is het meer dan waard!’ Mijn missie is dan ook om mensen te helpen bewust te worden van hun innerlijke kracht en zelfhelend vermogen, zodat ze voluit kunnen leven!

Ik ontmoet je graag en help je met plezier op weg. Bel of mail voor meer informatie en een afspraak.

Mijn opleidingen/verdieping

 • Voeding en Gezondheid (Wageningen Universiteit)
 • Holistisch therapeut i.o.
 • Alexander Concept (stoppen van de chronische stressrespons) bij Ander Leven
 • Live the Connection (voorheen Love Method): ABC van ontstressen, kernmodule, familie
 • Reiki Master
 • AromaTouch® Techniek
 • Workshops in kleurenpunctuur
 • Raymedy preventie coach
 • Touch of Matrix
 • Soul Body Fusion Practitioner
 • NLP Practitioner
 • Energiewerk
 • Intuïtieve ontwikkeling

Reacties zijn gesloten.