Energetische traumaverwerking / traumatherapie

Met energetische traumaverwerking / traumatherapie kunnen trauma’s, onverwerkte emoties, ongelukken, schokkende gebeurtenissen op een zachte manier behandeld worden.

De meeste mensen maken dingen mee in hun leven die te heftig of schokkend zijn voor hun systeem om dit ten tijde van de gebeurtenis te verwerken. Vechten en vluchten lukt niet en je bevriest of valt stil. Je komt in de overleefstand terecht. Je energie, herinneringen en gevoelens bevriezen als het ware en vormen een (energie)blokkade. Dit kan op den duur leiden tot fysieke, emotionele en psychische klachten:

  • Lichamelijk onverklaarde klachten
  • Slaapproblemen
  • Angst- en paniekaanvallen
  • PTSS
  • Depressie
  • Onverklaarbare gevoelens, zoals onrust, verdriet, woede, onmacht
  • Pijn, zowel lichamelijk als geestelijk
  • Herbeleving
  • Het gevoel vast te zitten en niet verder te komen.

Patronen

Ten tijde van het trauma kunnen patronen zijn ontstaan om je te beschermen, om door de moeilijke tijd heen te komen. Deze patronen kunnen je in je huidige leven belemmeren om je gelukkig te voelen of om goede relaties aan te gaan, zowel met jezelf als anderen. Voorbeelden van patronen zijn: rationaliseren -zodat je niet hoeft te voelen-, bagatelliseren, jezelf wegcijferen, het anderen naar de zin maken, jezelf klein en/of onzichtbaar maken.

Blokkade oplossen

Met energetische traumaverwerking / traumatherapie gaan we op een zachte doeltreffende manier naar de blokkade toe. Door de blokkade te onderzoeken en er aandacht en liefde aan te geven, gaat de blokkade “smelten”. Daardoor gaat je energie weer stromen en kunnen de klachten verminderen of oplossen. Dit is een proces waar vaak meerdere behandelingen voor nodig zijn. Gevoelens van angst, verdriet, onrust en boosheid worden vervangen door acceptatie, begrip en (zelf)liefde.

In die blokkade, in dat “ijs” kunnen herinneringen, beelden, gevoelens, geuren, geluiden, kleuren, gedachten en overtuigingen zitten. Door de energieblokkade op te lossen, kunnen belemmerende overtuigingen losgelaten worden, waardoor je anders naar jezelf en je omgeving gaat kijken.

Energetische traumaverwerking / traumatherapie

Tijdens de behandeling werk ik rechtstreeks met jouw energieveld. De energetische traumaverwerking / traumatherapie is een combinatie van het volgen van jouw proces m.b.t. de blokkade, energetisch behandelen in stilte en emotieregulatie. Dat betekent dat jouw zelfhelend vermogen wordt aangesproken en de energie gaat stromen. Ook is er ruimte voor je emoties, zonder dat je er door overweldigd wordt. Hierdoor kunnen onverwerkte emoties alsnog verwerkt worden. Soms volgen we je verhaal.

Na de behandeling hebben we een kort nagesprek, zodat je kan delen wat je ervaren hebt. Hierdoor kan nog meer inzicht ontstaan. De energetische traumabehandeling brengt een proces op gang. Soms verdwijnt de blokkade in één keer. Meestal gaat het in laagjes en zijn er meerdere behandelingen nodig. Dat hangt af van verschillende factoren. Het is een proces dat in jouw tempo plaatsvindt.

Deze behandeling kan zowel in mijn praktijk in Zwolle als op afstand (via Zoom) plaatsvinden.

Combinatie energetische traumatherapie met reguliere behandeling

Energetische traumaverwerking / traumatherapie kan goed gecombineerd worden met reguliere GGZ behandeling, zoals EMDR, cognitieve gedragstherapie en gesprekken bij de psycholoog. De energetische traumatherapie kan helpen om angst en stress te verminderen en de vrijgekomen emoties en herinneringen op een zachte manier te transformeren.
Als je met heftig trauma, angst- en paniekaanvallen kampt, vind ik het belangrijk dat je ook langs de huisarts of een specialist gaat, zodat je ook kunt terugvallen op reguliere zorg.

Reacties zijn gesloten.