Werkwijze

Mijn werkwijze kent drie uitgangspunten: bewustwording, blokkades opheffen en de inzichten toepassen met hulp van coaching. Ik ben ervan overtuigd dat ze alle drie nodig zijn om werkelijk tot veranderingen te komen.

We starten met een gesprek om duidelijk te krijgen wat je hulpvraag is en wat er nodig is om je verder op weg te helpen. Ik maak dan een schatting van het aantal behandelingen wat je nodig hebt om gewenste verandering te merken. Afhankelijk van je hulpvraag en wat er speelt heb je gemiddeld vijf afspraken nodig om de nodige veranderingen te ervaren en inzichten te hebben om een volgende stap te kunnen maken. Langere trajecten zijn ook mogelijk, zowel als onderhoud of persoonlijke ontwikkelingstrajecten.

Holistische aanpak

Ik benader je holistisch, dat wil zeggen dat ik kijk naar jou als geheel, op alle niveaus: fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel niveau. Ik kijk niet alleen naar je klacht, maar naar het totaalbeeld. Dus wat voor lichamelijke klachten heb je (fysiek)? Wat zit er onder die fysieke klacht? Welke emoties ervaar je erbij (emotioneel)? Welke gedachten of overtuigingen houd je vast (mentaal)? Hoe zit je energetisch in je vel (energetisch)? Wat is de oorzaak van de klacht (spiritueel)? Deze niveaus neem ik mee in de behandeling.

Lichamelijke, emotionele en psychische klachten zijn signalen van onze ziel die ons wat te vertellen hebben. Door de signalen te negeren of de symptomen te bestrijden, krijgen we uiteindelijk vaak meer klachten. Door de oorzaak aan te pakken en door bewustwording, kun je groeien en kunnen de klachten verdwijnen of kun je er beter mee omgaan.

Werkvormen

Voor de holistische therapie maak ik gebruik van verschillende werkvormen, we kiezen datgene wat het beste bij jou past:

Ik vind het vooral belangrijk dat mensen weer regie over hun eigen leven krijgen en het leven gaan leiden dat zij voor ogen hebben.

Wellicht ten overvloede: Een sessie bij mij vervangt geen reguliere medische behandeling. Raadpleeg bij klachten ook je (huis)arts.

Reacties zijn gesloten.