Blokkades opheffen

Het opruimen van blokkades zorgt ervoor dat de energie kan stromen en stimuleert je zelfhelend vermogen. Het geeft ruimte om in beweging te komen.

Zelfhelend vermogen

Je zelfhelend vermogen is het natuurlijke vermogen van je lichaam en je geest om gezondheid te handhaven. Hieronder valt ook je immuunsysteem. Je zelfhelend vermogen treedt bijvoorbeeld in werking als je een wond hebt. Die wond geneest vanzelf. Je kunt ook denken aan de veerkracht van de mens als er vervelende dingen gebeuren.

Echter, er zijn omstandigheden waardoor je zelfhelend vermogen hulp van buitenaf nodig heeft om weer optimaal te werken. Voorbeelden zijn stress, onverwerkte emoties, uitputting of ernstige disbalans waardoor er al ziekte ontstaan is.

Meridianen

Onafhankelijk van leeftijd stroomt in een gezond lichaam de energie vrij door al onze energiebanen, de zogenaamde meridianen. Zij spelen een grote rol bij de energieverdeling in ons lichaam. Hiermee kunnen onze organen zich voeden en goed functioneren. Het is bovendien te zien aan mensen: de stromende energie geeft hen een jeugdige uitstraling. Je voelt je gezond, gelukkig en vitaal.

Alles wat we in ons leven meemaken, heeft invloed op hoe we ons voelen en op onze energie. Fijne situaties geven ons energie. Daarentegen kunnen onverwerkte emoties en gebeurtenissen ook impact hebben. Deze kunnen de vrije energiestroom blokkeren. De blokkade betekent dat de energie aan- en afvoer voor organen en andere vitale delen van het lichaam minder goed of helemaal niet meer functioneren. Dit kan op den duur lichamelijke, emotionele en psychische klachten geven.

Reacties zijn gesloten.