Heb jij last van (de gevolgen van) trauma?

Door de jaren heen heb ik veel over trauma geleerd en hoe energetische en holistische therapie kan helpen om de lading en blokkades die het trauma hebben veroorzaakt, op te lossen.

Wat is trauma?

Dr. Gabor Maté verwoordt dit mooi: Trauma is niet wat je overkomt, het is wat binnenin je gebeurt als resultaat van wat jou is overkomen. Trauma is ook wat niet gebeurd is en had moeten gebeuren (bijv. tekortkoming in je levensbehoeften, gebrek aan liefde en aandacht).

Wat gebeurt er tijdens trauma?

Ik richt me nu op gebeurtenissen in je leven die je als traumatisch ervaart of ervaren hebt (en niet op tekortkoming van je behoeften in de kindertijd of overgenomen traumagevoelens, dat komt later 😊). Tijdens een trauma is er sprake van controleverlies. Op het moment dat er iets vervelends plaatsvindt (en voor een klein kind kan dat al zijn als bijv. je vader ineens uit zijn slof schiet), dissocieer je. Dat betekent dat je je ziel (het onstoffelijk deel van jezelf) losmaakt van de fysieke realiteit waarin zich het trauma afspeelt. Dat doe je (onbewust) zodat je de pijn, emoties en nare situatie niet in volle omgang hoeft mee te maken.

Het is een overlevingsstrategie. De bedoeling is dat je naderhand weer incarneert, maar veel mensen blijven daarna chronisch in een dissociatieve toestand hangen. Daardoor zitten ze niet goed in hun lichaam, wat allerlei klachten kan geven. Als je slecht geaard bent, kun je spanning niet goed afvoeren, maar je bent ook gevoeliger en kwetsbaarder voor invloeden van buitenaf.

Niet-eigen energie

Zie je lichaam als het huis waar je ziel woont. Als je ziel/zielsenergie niet thuis is, kunnen anderen makkelijker “inbreken”. Daardoor kun je emoties en klachten ervaren, die helemaal niet van jou zijn. Je kunt letterlijk ziek worden van niet-eigen energie. Ook raak je jezelf daardoor kwijt, want wie ben je dan eigenlijk?

Ook zijn mensen geneigd om in hun hoofd te gaan “wonen” als er veel nare dingen zijn gebeurd, maar ook als je als kind hebt geleerd dat wat jij voelt en waarneemt niet echt is of niet klopt. Door in je hoofd te zitten, heb je minder of geen contact met je lichaam en geldt hetzelfde als het onbewoonde huis. Ook maakt het het lastiger om keuzes te maken en te doen wat goed is voor je. In je hoofd kan een strijd optreden en kun je blijven wikken en wegen. Ken je dat?
Echter, je hart weet wat goed is voor je, maar daarvoor moet je wel contact hebben met je lichaam en goed geaard zijn.

Hoe kan ik je hierin begeleiden?

Tijdens de cursus intuïtieve ontwikkeling, leer je goed te aarden, het contact met je intuïtie te herstellen en helder te krijgen wat van jou is en wat van een ander is. Zo kom je weer dichterbij jezelf en kan je leven makkelijker en leuker worden 😊.

Een andere manier om de dissociatieve toestand op te heffen, is Soul Body Fusion®. In een eendaagse workshop leer je deze krachtige energetische techniek toepassen op jezelf, anderen en dieren. Soul Body Fusion helpt je om je ziel(senergie) weer te integreren in je lichaam. Deze techniek werkt heel aardend en de ervaring is dat het je dichterbij jezelf brengt. Daardoor ben je minder beïnvloedbaar door energieën en meningen van buitenaf. Het is een fantastische energetische bescherming, ook doordat Soul Body Fusion je trillingsfrequentie verhoogt, waardoor je lekkerder in je vel komt.

Tot slot: Wil je je leven niet langer laten beïnvloeden door je trauma’s, dan kunnen we ook 1-op-1 aan de slag in sessies therapie/coaching.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *