Cursus intuïtieve ontwikkeling

Wil jij het contact met je intuïtie versterken en je intuïtie als kompas gebruiken?

Ben je nieuwsgierig hoe je energetisch in elkaar zit?
Heb jij behoefte aan tijd voor jezelf om jezelf verder te ontwikkelen?
En dat samen met een groep vriend(inn)en, gelijkgestemden, collega’s enz.? Dan is de cursus intuïtieve ontwikkeling voor jullie. Deze cursus geef ik op aanvraag.

De cursus is ervaringsgericht. We doen veel oefeningen (o.a. meditaties/visualisaties) en wisselen ervaringen uit. Je leert hoe je e.e.a. kan integreren in je dagelijks leven. Cursusmateriaal met achtergrondinformatie en oefeningen is inbegrepen in de cursus.

Onderwerpen die aan bod kunnen komen:

 • Wat is intuïtie, hoe herken je het?
 • Aarden
 • Aura
 • Hooggevoeligheid
 • Energielekken (leeglopen, vervuilen, vervloeien) en energetische bescherming
 • Chakra’s
 • Werken met intuïtiekaarten
 • Energetische koorden

Doelen:

 • Je maakt kennis met energie en je intuïtie
 • Je leert je intuïtie herkennen en ernaar leren luisteren
 • Je leert hoe je je intuïtie praktisch kunt inzetten
 • Je wordt je bewust dat je een energetisch wezen bent en leert je energie te beheren
 • Je wordt je bewust van hooggevoeligheid en hoe hiermee om te gaan
 • Je neemt tijd en ruimte om met jezelf (bezig) te zijn
 • Je versterkt de verbinding met jezelf

Door de kleine groep is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht en eigen inbreng in wat je wilt leren en ervaren en waar je tegenaan loopt.

Ik geef de cursus op aanvraag. Wil je hier meer over weten, neem gerust contact met me op. In overleg en afstemming met de groep, bepalen we de cursusduur en onderwerpen.

intuïtieve ontwikkeling _Levensverbinding_Zwolle

Ervaringen

Het spirituele aardser maken

Door de cursus intuïtieve ontwikkeling ben ik mij bewuster geworden welke beslissingen ik intuïtief doe en welke verstandelijk. En of de intuïtieve beslissingen wel altijd zo verstandig waren. Ik heb geleerd dat meditatie een nog belangrijker deel van m’n leven is geworden.  Wat het meeste indruk heeft gemaakt is de geleide meditatie waarin ik de steen (van Fleur) kreeg en die later vond op het strand van Texel. En met de intuïtiekaarten: dat ik het spirituele aardser kan maken.
Ook het cursusmateriaal vond ik duidelijk en bondig, het blijft betekenis houden voor me.
Wulf

Vertrouwen in mijn intuïtie

De intuïtie cursus van Marjolein is een aanrader! Het biedt een breed scala aan onderwerpen om kennis mee te maken. Door de vele oefeningen ontdek je hoe intuïtie werkt en versterkt het vertrouwen daarin. Marjolein maakt de oefeningen laagdrempelig, gebruikt veel gevarieerde werkvormen en legt de lesstof helder uit. Daardoor zijn de oefeningen heel eenvoudig inpasbaar in het dagelijks leven. Het zorgt voor balans, door meer bij jezelf aanwezig te zijn.

Je kunt goed merken hoeveel kennis en ervaring Marjolein heeft op dit gebied. Ze verstaat de kunst om het voor deelnemers behapbaar te houden en bruikbaar te maken. Op iedere vraag kwam een adequaat antwoord. Ze is fijn laagdrempelig in de omgang met mensen. Dat maakt het snel vertrouwd. Van het bijgevoegde lesmateriaal heb ik genoten. Het legt samen met de vele oefeningen een mooie basis om en op terug te vallen en verder in te ontwikkelen. Ik kijk terug op een fijne cursus die veel persoonlijke inzichten bracht.
Vick Nieuwenhuis

Toegankelijke cursus

Ik vind de cursus intuïtieve ontwikkeling een leerzame cursus met een afwisseling van theorie en praktische opdrachten. Erg toegankelijk ingericht, zodat je (ook als leek of onervaren persoon 😊) lekker mee kunt doen. Mooie onderwerpen en thema’s.

Ik heb geleerd op welke manieren ik met intuïtie bezig kan zijn en dat ik op mijn intuïtie kan vertrouwen. De oefeningen hielpen me om bij mezelf te blijven of tot mezelf te komen.
Ik vond het ook heel leuk om ervaringen/ontwikkelingen bij/van anderen te volgen en te horen. Ik vond acht avonden heel fijn. Uitgebreid. Dat is prettig. Je hebt echt een traject met elkaar en jezelf daardoor. Verder gewoon heel fijne cursus. Compleet. Interactief.

Marjolein heeft een rustige, fijne houding. Ze laat veel ruimte voor anderen. Dat is mooi. Ze is toegankelijk en weet waar ze het over heeft!
Floor

Interessante materie

Interessante materie zonder zweverig te zijn.
Anoniem

Beter geaard

Sinds de bijeenkomsten van de cursus intuïtieve ontwikkeling voel ik mij meer geaard en ben ik de wereld van de aura aan het ontdekken. Voorheen had ik daar niet zoveel mee, nu merk ik dat het veel doet voor mijn energie en het mij een positievere instelling geeft.
Door Marjolein ben ik mij bewuster geworden van mijn intuïtie en hoe ik deze kan inzetten. Zo belde ik bijvoorbeeld iemand precies terwijl zij mij nodig had. Ik vind dat Marjolein de lessen met enthousiasme en liefde begeleidt en veel doet om de inhoud te laten aansluiten op de interesses en behoeften van de deelnemers. Een echte aanrader!
Janine, Zwolle

Je ziet het pas als je het doorhebt

In de westerse wereld zijn we gefocused op de ratio. Begrippen als: ‘aura, chakra’s, intuïtie, een lijntje hebben met iemand, meditatie, energie, morfogenetisch veld, reiki, healing, aarden” zeiden me wel wat maar wat het precies is wist ik niet. 

In de cursus intuïtieve ontwikkeling werd dit allemaal kort maar duidelijk uitgelegd. Daarnaast gingen we hier zelf mee aan de slag en konden we zo zelf ervaren wat er gebeurde. Soms was de ervaring subtiel, op andere momenten was het heel prominent en duidelijk. Door er aandacht aan te geven en je ervan bewust te zijn merk je dat het veel meer is dan toeval. 
Voor mij was het een indrukwekkende en brede kennismaking met een hele nieuwe wereld. Ik ben ervan overtuigd dat je niet hoeft te kiezen tussen ratio en intuïtie maar dat ze elkaar versterken. En het goede nieuws is: “deze cursus smaakt naar meer”
Anoniem

Nieuwe inzichten

Ik heb de cursus intuïtieve ontwikkeling bij Marjolein gevolgd. Het waren 8 fijne, verbindende en verbazingwekkende bijeenkomsten. Fijn omdat ik deel mocht uitmaken van een hele fijne groep cursisten, en Marjolein de cursus op een heel fijne, rustige en bekwame manier leidde. Verbindend omdat duidelijk werd dat wij in een verbindend web zitten met alle anderen om ons heen. Communicatie is eigenlijk nog meer energetisch, intuïtief en non-verbaal, dan ik al dacht. De energetische verbindingen waarmee we energie uitwisselen of verliezen aan een ander, komen op een mooie manier aan het licht en de oefeningen zijn heel behulpzaam.

Verbindend omdat tijdens meditaties en oefeningen ik meer verbinding voelde met mijn eigen kern en met hetgeen waar ik de aandacht dan op richt. Ik vind het verbazingwekkend wat een medecursist kan voelen bij een oefening energetisch behandelen. Ook hebben we opstellingen gedaan. De uitkomst past weer verbazend goed in mijn belevingswereld. Het heeft me nieuwe inzichten gegeven. Ook het meegekregen cursusmateriaal met veel oefeningen is praktisch.
Als er nog een vervolg of verdieping komt doe ik zeker weer mee.
WB

Reacties zijn gesloten.