Thuiskomen in jezelf

Ik ben net terug van de tandarts. Ik moest tandsteen laten verwijderen en had een gaatje in mijn kies. Ik had me voorgenomen om de behandeling zonder verdoving te doen, maar als het echt niet zou gaan, mezelf niet onnodig pijn te laten lijden. Tijdens de behandeling werd ik me gewaar van verschillende dingen. Ten eerste: Mijn vroegere reactie op dit voornemen zou zijn geweest om te dissociëren van de pijn. Met andere woorden om me terug te trekken uit mijn lichaam, weg te bewegen bij de pijn, zodat ik mijn pijn niet of zo min mogelijk zou voelen. Over dit dissociëren heb ik in deze blog geschreven.

Ik besloot het ditmaal anders te doen en tijdens de behandeling herhaalde ik in mezelf meerdere malen “Soul Body Fusion voor mij”. Het was net of dat er iedere keer voor zorgde dat ik goed bij mezelf kon blijven. Het tweede wat ik hieruit meeneem, is dat ik goed bij mezelf kon blijven door mijn intentie dat lichaam en ziel verbonden blijven. Ik besefte wat een groot cadeau ik hiermee mezelf gaf. Door mijn vroegere reactie om weg te bewegen uit mijn lichaam, liet ik ook mezelf in de steek, terwijl ik mezelf/mijn ziel juist zo hard nodig heb. Door nu in mijn lichaam en bij mezelf te blijven, voelde ik me krachtig. Je raadt het al, ik heb geen verdoving nodig gehad. Sterker nog, ik heb geen pijn gevoeld, alleen wat ongemak van al die klemmetjes en slangetjes in mijn mond. Ik geloof dat de tandarts in 10 minuten klaar was met het vullen van het gaatje.

Toen ik naar huis fietste, voelde ik me krachtig en tevreden over mezelf. Zo kan het dus ook.

Verdoving

Deze situatie kun je natuurlijk doortrekken naar allerlei andere situaties in je leven. In onze maatschappij wordt al snel voor verdoving gekozen. Dit verdoven kan op allerlei manieren, zoals afleiding zoeken, veel eten, overmatig sporten, seks, alcohol, drugs, pijnstillers en andere medicijnen. Dit kan zo ver gaan dat het tot verslaving leidt en je niet meer zonder die “verdoving” kan. Op die manier beweeg je (wederom) weg van jezelf, zoals waarschijnlijk al vroeg in je leven is gebeurd, omdat je op geen andere manier kon overleven dan te dissociëren. Je ziel en levensenergie hebben zich teruggetrokken uit je lichaam. Door thuis te komen in jezelf, kun je dit helen.*

Soul Body Fusion®

Een manier die heel eenvoudig en voor iedereen te leren is, is Soul Body Fusion®. Het mooie aan deze “techniek” vind ik dat je niks hoeft te DOEN, alleen maar hoeft te ZIJN. De afstemming op dit proces en hoe je dit ZIJN “aan zet”, kun je in een ééndaagse workshop leren.

Een van de deelnemers aan de workshop beschrijft de workshop en Soul Body Fusion als volgt:
De 1e kennismaking met Soul Body Fusion was een zielsgeschenk, een herwaarderingsgevoel voor het leven. Het gaf mij een vernieuwend besef van liefdevol ZIJN en dat die intense sfeer uitnodigend is en kloppend is om in het Proces te blijven, te groeien, fluisterend luisterend naar de taal van de Ziel onderweg, ook in mij.
Hilde

Tot slot: Wil je je leven niet langer laten beïnvloeden door je trauma’s en wil je thuiskomen in jezelf, dan kunnen we ook 1-op-1 aan de slag in sessies therapie/coaching.

Heb je vragen of wil je overleggen hoe ik je met mijn aanbod het beste kan helpen, neem gerust contact met mij op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *