Doen waar je blij van wordt

Je intuïtie is jouw kompas naar een vreugdevol leven…

Opgelucht haal ik adem. Ineens voel ik veel ruimte en mijn energie begint weer te stromen.

Na ongeveer twee jaar aanmodderen, besluit ik ineens dat ik ermee ga stoppen. Niet dat het me feitelijk zoveel tijd kostte, want vaak ging de betreffende activiteit niet door en stond het überhaupt maar 5 keer per jaar op de agenda, en dan slechts een avond. En toch bekrachtigt het mijn gevoel dat ik nog meer mag kiezen voor waar ik blij van word en waar ik behoefte aan heb. Het feit dat het me zoveel lucht geeft, nu ik de knoop heb doorgehakt, maakt dat ik besef dat die activiteit wellicht een grotere energievreter was dan ik dacht. Niet in de fysieke tijd, wel het energetische lijntje.

Mijn hart volgen

Ondanks dat ik zo’n zes jaar geleden besloot om mijn hart te volgen en te stoppen met de zekerheid van een vaste baan, merk ik, dat ook ik, nog steeds dingen mag loslaten waar ik niet heel blij van word. Er zijn zoveel gradaties in. Ik gun mezelf steeds meer te doen waar mijn hart een sprongetje van maakt, zelfs als het om ogenschijnlijk kleine dingen gaat.

Zeg, hoe vaak denk jij niet, “ach dat valt wel mee, zoveel tijd kost dat niet en die ander vindt het fijn dat ik dat doe of dat ik kom”. Of “achteraf was het best oké”?

Ken je ook dat er ook dingen zijn, waar je heel blij van wordt, maar waar je lang niet altijd aan toe komt? Die je voor je uitschuift voor als je meer ruimte hebt (lees: voelt)? Dat heb ik ook nog steeds (ik vind ook zoveel leuk en interessant 😊). Dat zijn juist de dingen waar ik meer van in mijn leven wil.

En tuurlijk zijn er dingen die “moeten”, maar het gaat om de balans. Wat ik aan het leren ben is dat uiteindelijk alles even belangrijk is, als je bij alles wat je doet in verbinding bent en blijft met je innerlijke licht…✨

Reflectie

Aan welke dingen besteed je allemaal tijd? Maak eens een lijst van wat je allemaal doet of waar je lid van bent. Schrijf eens in de kolom ernaast hoeveel energie het je geeft of kost. Wil je dat nog?
Welke leuke of belangrijke dingen (voor jezelf) schuif jij steeds voor je uit? En wat zou het je opleveren als je er vaker ruimte voor maakt?

Jij kiest…

Wil jij vaker doen waar je blij van wordt en hierin je intuïtie volgen? Vind je dat soms lastig, omdat je hoofd er snel tussen zit? Tell me about it 😉.
In de cursus intuïtieve ontwikkeling die vrijdagavond 8 april van start gaat, neem ik je in 7 avonden mee op ontdekkingsreis naar je eigen innerlijke kompas. Als jij hier blij van wordt, meld je dan nu aan 😊.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *