Wat valt er te ontdekken in je chakra’s?

Je hebt vast wel eens van chakra’s gehoord. Wist je dat ze jaren geleden al zijn aangetoond in het Energy Fields Laboratory van de universiteit van Los Angeles? Professor Valerie Hunt ontdekte dat specifieke delen van de huid zeer snelle elektrische trillingen produceren. De trillingsfrequenties van de energiegebieden kwamen qua kleur en locatie overeen met de chakra’s, zoals beschreven in bijvoorbeeld het Oude India.

Organen van ons energieveld
We zijn allemaal omringd door een energieveld, ook wel aura genoemd. De chakra’s zijn als het ware de energiemotoren die de energie aan het licht onttrekken en via allerlei kanalen, o.a. de meridianen, door ons heen transporteren. Ook halen ze vitale energie uit de aarde. Het woord chakra komt uit het Sanskriet en betekent wiel.
Chakra’s worden ook wel de organen van ons energieveld genoemd. De chakra’s halen nieuwe energie naar binnen en scheiden oude energie uit.

Lichamelijke, emotionele en mentale toestand

Dat is fijn om te weten, maar wat kun je ermee? Wist je dat chakra’s je lichamelijke, emotionele en mentale toestand beïnvloeden? Laten we hier eens naar kijken.

Wanneer chakra’s niet goed werken, dan kunnen zij de energie uit het licht en de aarde niet goed verspreiden. Daardoor wordt de energie niet goed gebracht naar de plek waar het nodig is: organen, hormoonklieren en andere lichaamsonderdelen. Deze beïnvloeden op hun beurt de biochemie van het lichaam en de mate waarin het energie gebruikt. Dit kan een negatief effect hebben op ons functioneren. Als de verstoring langdurig aanhoudt, kan dit tot ziekte leiden.

De toestand van je chakra’s is essentieel voor je gedachten, gevoelens en je functioneren. Ze bevatten nl. onze gedachten en gevoelens over het leven en onze houding ten opzichte hiervan (ofwel onze programmeringen, o.a. die we van huis uit en in de maatschappij hebben meegekregen). Het is ook een opslagplaats voor alle ballast uit ons verleden. Door je hier bewust van te worden, kun je veranderingen bewerkstelligen.

Bewustzijnsreis

Chakra’s vormen de ladder van liefde die ons van het laagste en meest basale aspect van het leven, onze overlevingsdrang, naar de hoogste sferen van bewustzijn, genezing en geluk brengen.

Ieder chakra zou je kunnen zien als een toegangspoort naar meer bewustzijn. Naarmate we ons bewustzijn meer ontwikkelen, worden we gezonder, zowel op lichamelijk, emotioneel en geestelijk vlak. We ervaren meer vrijheid, liefde en schoonheid.

Zelfonderzoek en je chakra’s leren kennen, kan je helpen om vitaliteit, gezondheid en geluk te vergroten. Ieder chakra heeft een eigen bewustzijn, een eigen intelligentie. Door hiernaar te kijken, zie je welke levenskwesties, kwaliteiten en uitdagingen bij dat specifieke chakra horen. Je leert zien welke negatieve houdingen, onverwerkte emoties en programmeringen uit het verleden de energiestroom beperken en hoe positieve houdingen en bewustwording daar veranderingen in kunnen brengen.

Hoe meer oude emotionele energie en blokkades vrijkomen, hoe beter de energie stroomt. Daardoor wordt ons energieveld groter en kan het meer energie uit de kosmos en aarde opnemen. We krijgen meer energie voor genezing, creativiteit en vreugde. We ontdekken wie we werkelijk zijn…

Spreekt je dit aan? Meld je dan aan voor de cursus ‘Reis door je chakra’s, een bewustzijnsreis’. In 7 maanden tijd krijg jij de kans om je op alle levensgebieden blokkades op te heffen en je te ontwikkelen. We starten a.s. vrijdagavond 17 september.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *