Is het wel zo vanzelfsprekend?

Ik weet niet hoe dat bij jou zit, maar heel lang heb ik alles in mijn leven aangenomen als een vanzelfsprekendheid. Als iets waar ik recht op heb en wat ik soms zelfs eiste. Maar hoe vanzelfsprekend is het allemaal eigenlijk? Is het leven niet een wonder om dankbaar voor te zijn? Een perfect samenspel van allerlei krachten?

Je hoeft alleen maar te denken aan hoe wij ooit als bevruchte eicel zijn begonnen. Hoeveel processen en precieze timing daarbij kwamen kijken om tot een gezonde baby uit te groeien. De perfecte afstemming van alles. Wat een wonder!

Is het wel zo vanzelfsprekend?

Vaak nemen we de dingen als vanzelfsprekend aan, totdat het mis gaat. We worden bijvoorbeeld ziek. Dat we al die tijd gezond waren, vonden we normaal. Of we hebben werk, totdat we het kwijt raken. Een relatie, geld, een woning, dat we eten tot onze beschikking hebben en naar de winkel kunnen.

Dankbaar

Het was maart 2020. Ik had op de school van mijn zoon een cursus over hooggevoeligheid gegeven en het was op dat moment onduidelijk of de school zou sluiten wegens Corona. Ik ging naar de winkel en tot mijn schok was die bijna helemaal leeggeroofd. Heel veel schappen waren leeg. In de maanden die volgden, werd ik me bewust van alle schakels in de maatschappij die ervoor zorgen dat er bijvoorbeeld elke dag verse producten te verkrijgen zijn in de winkel. Boeren, transportbedrijven, fabrieken en haar medewerkers, de winkeliers t/m de kassajuffrouw. We dragen allemaal ons steentje bij om de boel draaiende te houden.

Ik voelde me dankbaar en besefte dat het allemaal niet zo vanzelfsprekend is.

Samenspel

Ons hele leven is zo’n samenspel van krachten en omstandigheden. Veel mensen voelen zich eraan overgeleverd. Ze resoneren mee op het massabewustzijn, waar vaak nog veel angst heerst. Maar jij bent de dirigent van jouw leven. Jij kunt jouw eigen leven vormgeven. Jij bent een belangrijke schakel in het geheel, ook al ben je je er misschien niet bewust van op welke manier jij bijdraagt. Of je bent zoekende naar wat jouw pad is in dit leven?

Energie en informatie

Alles is energie en informatie van een bepaalde frequentie. Energieën met dezelfde frequenties gaan in resonantie met elkaar. Simpel gezegd ze trekken elkaar aan. Je kent vast wel de Wet van Murphy. Er gaat iets mis in de ochtend, je blijft erin hangen en vervolgens loopt de hele dag in de soep.

Andersom geldt deze wet natuurlijk ook. Je begint je dag met het verhogen van je trilling, bijv. door dankbaar te zijn voor jouw leven, voor wie je bent en wat je hebt, voor de schoonheid van de natuur, de mensen om je heen enz. Of je verhoogt je trillingsfrequentie door het opschonen van je chakra’s, door meditatie of Soul Body Fusion®*.

Intentie

Je zet een intentie voor de dag, bijv. dat je de dag in verbinding met jezelf blijft, de dingen soepel gaan en je plezier hebt. Door het bewust richten van je energie, ga je in resonantie met dat wat je graag wilt en zal je merken dat je dag anders loopt, dan als je dat niet doet. Veel mensen starten de dag met het lezen van de krant of het nieuws en krijgen zo alle ellende van de wereld op hun bord. Of ze hebben de gewoonte om al mopperend en klagend uit bed te komen en zich te richten op wat er niet goed is of ontbreekt.

Je bent eigenlijk een radiozender en ontvanger. Jij bepaalt door je intentie op welke zender jij afstemt en wat je ontvangt. Alle mogelijkheden zijn aanwezig in het kwantumveld en daar kun je je op afstemmen. Naar welke zender luister jij graag? 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *