Energie is de sleutel tot het creëren van jouw leven

Aan mijn muur hangt een scheurkalender met Boeddhistische wijsheden en vandaag raakt de spreuk precies aan mijn motto: Je kunt het leven ondergaan of zelf maken. De vraag is waar kies jij voor en als je ervoor kiest om je leven zelf te maken of te creëren, hoe doe je dat dan?

Alles is energie, dat wist Albert Einstein al. Zowel de spullen om je heen, alsook je lichaam, gedachten en emoties. Zoals je vast al weet, volgt energie je aandacht ofwel waar je je aandacht op richt, dat groeit. Dat is een wetmatigheid, die je voor je kunt laten werken, maar die er ook voor kan zorgen dat je het gevoel hebt geleefd te worden. Per dag hebben we zo’n vijftig duizend gedachten, waarvan het grootste deel gaat over wat we niet willen en over minder fijne dingen. Als je je bewust wordt van je gedachten, zal je merken dat je je gedachten niet bent, maar dat je ze hebt. Vaak zijn ze ook helemaal niet waar. Laat ze gaan en richt je op wat je wilt in je leven.

Kleine dromen, grote dromen

Heel vaak hoor ik mensen om me heen zeggen wat ze niet willen en ook tegen hun kinderen zeggen ze bijvoorbeeld dat ze niet moeten knoeien. Maar wat dan wel? Door voor jezelf duidelijk te hebben wat je wilt bereiken in je leven, kun je daar je aandacht op richten. Er zijn vele manieren om dat te doen. Je kunt bijvoorbeeld een top 10 maken met dingen die je wilt en vooral waar je blij van wordt. Dat mag klein beginnen, zoals een keer uit eten met een vriendin.

Je mag ook grote dromen hebben, waar je stapje voor stapje jouw werkelijkheid van kunt maken. Het is dan wel belangrijk om prioriteiten te stellen. Schrijf eens voor jezelf op wat je belangrijk vindt in je leven op het gebied van gezondheid, werk, gezin, relaties, vrije tijd en zet de belangrijkste dingen bovenaan. Dan weet je direct wat je prioriteiten zijn.

Onverwerkte emoties

Zoals gezegd, hebben we energie nodig om iets te laten groeien. Veel van onze energie zit vast in ons systeem, veelal in de vorm van onverwerkte of onderdrukte emoties. Als er iets vervelends gebeurt, willen we dat niet en duwen we de emotie vaak weg, zodat we het niet hoeven voelen. Ook zijn er omstandigheden waarin we onze emoties niet kunnen of durven uiten, zodat we ze inslikken. Emoties zijn energie en energie wil stromen.

Als emoties niet gevoeld en geuit worden, zetten ze zich als het ware ergens vast in ons lichaam en vormen daar een blokkade. Om ervoor te zorgen dat we dit niet hoeven te voelen, gaat er veel vitale energie verloren om die emoties “eronder” te houden. Het is als het onder water duwen van een bal in een zwembad. Dat kost veel moeite.

Ook zorgt de blokkade op den duur voor lichamelijke, emotionele of psychische klachten. Wil jij zelf weer zelf richting geven aan jouw leven, dan is het belangrijk om onverwerkte emoties aan te pakken. Daardoor komt er energie beschikbaar en kan het stromen om datgene te bereiken waar jij blij van wordt.

Zet een intentie

Tot slot een tip. Begin de dag of bijvoorbeeld een vergadering of gesprek met een heldere intentie voor jezelf. Dus hoe wil je je vandaag voelen of welke stappen wil je zetten? Door je intentie, wat ook energie is, in tegenwoordige tijd en helder en positief te formuleren, richt je je aandacht en energie al op wat je wilt. Als je dit vaker doet, zal je gaan merken dat je meer uit je dag kunt halen. Je gaat je beter voelen en je trekt mensen en situaties aan die passen bij wat jij wilt.

Het begint allemaal bij bewustwording. Kun je daarin begeleiding gebruiken, zet dan de eerste stap naar het creëren van jouw leven. Neem contact op met mij, zodat we kunnen kijken of mijn begeleiding bij jou en jouw proces past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *