Klankschalenbehandeling

Klankschalenbehandeling voor ontspanning en energie

Mensen gebruiken van oudsher klankschalen om te helen, te kalmeren en het lichaam aan te zetten tot genezing.

Bij de klankschalenbehandeling zet ik klankschalen op je lichaam en sla ze aan. Ook maak ik je energieveld en chakra’s schoon tijdens de klankschaalbehandeling. Dit heeft een kalmerend en helend effect.

De klankschalenbehandeling kan ik combineren met een geleide meditatie. Dit versterkt het effect van de behandeling.

Naast klankschalen gebruik ik soms ook andere instrumenten, zoals een ocean drum, rainstick en koshi (windgong). De klanken nemen je mee in een diepe geestelijke en lichamelijke ontspanning. 

Werking en effect

Klankschalen kunnen ons helpen om in balans te komen met onszelf en met onze omgeving. Het geluid en de trilling van de klankschalen hebben een ontspannend en helend effect op lichaam, geest en ziel.

Lichamelijke en psychische ongemakken worden vaak veroorzaakt door traumatische ervaringen uit het verleden. Deze ervaringen veroorzaken vaak een diepe angst. Dat leidt tot blokkades en spierspanningen in het lichaam, waardoor de energie niet meer optimaal kan doorstromen, met ziektes als gevolg.

Klankschalen helpen om spanningen en blokkades efficiënt te behandelen. Door de vibraties en boventonen van de klankschaal, gaan de hersenen alfagolven produceren, wat ontspanning tot gevolg heeft.

Daarnaast dringt geluid door tot in onze cellen. Ons lichaam bestaat voor 70% uit water. Je organen en weefsels worden gemasseerd door de resonantie die de trilling van de klankschaal voortbrengt. Daardoor worden blokkades als het ware losgetrild en kan de energie weer stromen. Het geluid en de trilling van de klankschalen heeft een helend en ontspannend effect op lichaam en geest.

Na de klankschalenbehandeling

Na de behandeling laat ik je even rusten, zodat de ontspanning doorwerkt. Ik adviseer om veel water te drinken na de klankschalenbehandeling. Zo worden afvalstoffen, die vrijgekomen zijn tijdens de klankschalenbehandeling goed afgevoerd. Soms kunnen er emoties vrijkomen. Dat is normaal. Wat vastgezet was, gaat weer stromen. Lekker aan toegeven!

Reacties zijn gesloten.