Workshop Ontstressen

Moet je veel van jezelf? Ben je snel emotioneel of ga je maar door? Ervaar je spanning en nare gevoelens als je aan bepaalde personen of aan bepaalde gebeurtenissen (uit het verleden of in de toekomst) denkt? Wil je meer in ontspannen in het leven staan? Wil je genieten van wat nu is? Dan is deze workshop ontstressen voor jou!

Druk, paniek, angst en zorgen ontstressen

In deze workshop leer je hoe je zelf binnen 5 minuten weer ontspannen bent. Je heft je stress op, zodat je ontspannen en vrij door het leven kan. Je leert herkennen wat jouw stress signalen of momenten zijn, waarop je deze oefening goed kan inzetten.

De workshop is praktisch en ervaringsgericht. Daarnaast leer je wat er in je hersenen gebeurt tijdens stress en hoe je deze stress kunt opheffen.

De workshop wordt gegeven door Marjolein van der Burgt, holistisch therapeut en stresscoach. Er is ruimte voor persoonlijke aandacht.

Datum: In overleg
Tijd: Nader te bepalen (workshop duurt min. 2 uur)
Plaats: Berkum, Zwolle

Voor vragen: info@levensverbinding.nl of bel 06-50500092.

Ervaringen

Ik heb bij Marjolein de workshop ontstressen gevolgd. Marjolein hield een begrijpelijke presentatie over hoe onze hersenen door stress uit balans raken. Ze vertelde dat stress eigenlijk veel meer is dan wat wij stress noemen. Ook kleine mentale, emotionele of lichamelijke ongemakken zijn voor het lichaam al een ‘stress’-indicator. Hier werd ik me nu eigenlijk pas bewust van.

Na de uitleg volgde het werkelijke ‘ontstressen’. Door terug te gaan naar het stressvolle moment, in een bepaalde houding, worden de hersenen voor dat specifieke stressgeval weer in balans gebracht. Zo heb ik een aantal stressvolle situaties leren ontstressen. Ik heb geen last meer van spanning of andere lichamelijke klachten als ik in een soortgelijke situatie kom. Ik voel me er nu heel rustig onder.

Een fijne uitleg en een fijne methode. Ik moet mezelf er soms wel toe zetten, want bij kleine dingetjes is het ook een valkuil om het te negeren, maar na Marjoleins workshop is het makkelijk de stress gelijk op te ruimen. Dankjewel.
W.A. uit Zwolle

Ik had het geluk een workshop ‘leer jezelf ontspannen’ te winnen. De workshop vond plaats op een mooie plek in Zwolle bij ‘Zuiver Geluk’. De workshop bestond uit afwisselend theorie en praktijk (oefenen), waardoor je zelf leert hoe je lichte vormen van stress kunt aanpakken. Duidelijk is dat Marjolein heel veel kennis en ervaring heeft en je met een gerust hart bij haar kunt aankloppen voor zowel lichte als zwaardere vormen van stress.
Al met al een leerzame workshop in een prettige atmosfeer.
Afke Fokma – Talent or Tool

Stress, heb ik daar dan last van? Dat was mijn eerste gedachte. Nu ben ik blij dat Marjolein mij de ontstress tool heeft aangeleerd.
Janine, Zwolle

Allereerst dank je wel voor een heerlijke middag ontstressen! Ik heb het ervaren als een soort bewustwording: even een momentje stilstaan bij wat stress nu is, waar het vandaan komt en hoe je er zelf de regie over kunt krijgen.
Theorie en praktijk werd goed afgewisseld en er was voldoende ruimte om naar elkaar te luisteren of vragen in te brengen. Met name het stilstaan bij: welke momenten zorgen voor stress? Wat doet dit met mij? Welke signalen geeft mijn lichaam dan af en (tot slot) wat kan ik zelf doen om stress te beperken. De meeste actie’s/reacties lijken zo vanzelfsprekend, maar zijn vaak in de tijd door eigen overtuigingen en patronen je valkuilen of blinde vlek geworden.

De methode die Marjolein in de cursus aanbiedt, kunnen eigen overtuigingen en patronen helpen inzichtelijk maken en hoe hier mee aan de slag te gaan. De methode is ook nog eens overal toe te passen, zolang je er zelf in investeert.
Zelf ervaar ik dat het enige oefening vergt om de methode onder de knie te krijgen/eigen te maken. Oplossingen/aanpak wat ik jaren lang op een bepaalde manier heb gedaan, verdwijnen natuurlijk niet zomaar. En met dat in mijn achterhoofd ga ik met vertrouwen deze nieuwe uitdaging aan.

Lieve Marjolein dank je wel voor je inzichten en het delen van je kennis. Ik heb de middag ervaren als een middagje quality time voor mezelf.
Jouw open houding en liefdevolle aanpak zorgen ervoor dat ik me snel op mijn gemak voelde. Dit zag en voelde je ook terug bij de andere deelnemers, er kwamen open gesprekken op gang en men durfde zich kwetsbaar op te stellen, dit kan alleen wanneer men zich (naar mijn mening) veilig voelt.

Keep up the good work!
Jacqueline

Reacties zijn gesloten.