Veranderingen vragen andere gedachten en gevoelens

Je hebt vast wel eens goede voornemens gehad, zoals vaker sporten, gezonder eten, stoppen met roken of liever doen tegen je partner. Is dit je goed gelukt, dan feliciteer ik je en mag je stoppen met lezen. Je bent een natuurtalent 😉.

Zou je soms willen dat je leven anders is? Dat je vitaal bent, werk doet waar je graag je bed voor uit komt en fijne, voedende relaties hebt? En je je verbonden voelt met jezelf en de wereld om je heen? Dat je in het hier en nu kunt leven? Merk je dat het soms een hele uitdaging is om dingen te veranderen? Heb je het gevoel dat je wel anders wilt, maar dat “iets” je ervan weerhoudt?

Dr. Joe Dispenza schrijft in zijn boek Becoming supernatural waardoor dat komt. We maken allemaal situaties mee en “leren” we van onze ervaringen. Vanuit neurowetenschappelijk oogpunt is leren als neuronen in je brein synaptische verbindingen vormen. Er wordt dan een neurologisch netwerk gevormd.

Emoties en gedachten

Ervaringen verrijken echter niet alleen de hersencircuits, maar ze scheppen ook emoties. Hoe sterker de emotionele kracht van een gebeurtenis in je leven, des te sterker en langduriger de indruk die de ervaring in je brein achterlaat. Hoe vaker je een gedachte, keuze, ervaring of emotie herhaalt, des te sterker worden de verbindingen tussen de neuronen. Dit zorgt ervoor dat je steeds op een bepaalde manier handelt en reageert.

Ik moet denken aan een olifantenpaadje, zoals een vroegere collega dat noemde. Als we gingen wandelen, hadden we weleens de neiging om de bocht af te snijden en over het gras te lopen. We waren niet de enigen die dat deden. In dat gras had zich ondertussen een paadje gevormd. Hoe vaker mensen over dat paadje liepen, hoe meer gras er verdween. Het pad werd steeds duidelijker, waardoor het uitnodigender werd om juist dit pad te lopen.

Zo gaat het ook in ons brein. Hoe vaker je bepaalde gedachten of emoties herhaalt, des te sterker slijt het “pad” in. Dit wordt een gewoonte. Je wordt onbewust en handelt op de automatische piloot.

Denken creëert gevoel en je gevoel creëert je denken

Nou is er nog iets bijzonders wat je moet weten. Immateriële gedachten worden namelijk letterlijk materie. Gedachten worden chemische boodschappers. Deze chemische signalen laten je lichaam precies zo voelen als waar je net aan dacht. Is je wel eens opgevallen dat je je rot voelde als je aan iets vervelends dacht? Of dat je je prettig en ontspannen voelde als je aan het dagdromen was over die vakantie aan het strand?

Als je dan een bepaald gevoel opmerkt, ga je nog meer gedachten genereren in overeenstemming met wat je voelt. Dan komen er nog meer chemische stoffen vrij vanuit je brein om hetzelfde gevoel te houden.

Verbindingen in je brein

Een voorbeeld. De gedachte aan bezuinigingen op je werk, waardoor je meer moet werken voor minder geld, zorgt ervoor dat je je boos begint te voelen. Zodra je je boos voelt, krijg je nog meer gedachten over hoe oneerlijk het allemaal is. Die gedachten zorgen voor de afgifte van nog meer chemische stoffen in het brein en het lichaam. Daardoor blijf je boos. Voor je het weet, zit je in een cirkel waarin je denken gevoel creëert en je gevoel denken creëert.

Een ander voorbeeld: je wilt graag een leuke baan, fijne relaties en vitaal zijn, maar tot nu toe is dat nog niet gelukt. De gedachte dat het toch nooit zal lukken geeft je het gevoel van mislukking en wanhoop. Deze gevoelens versterken op hun beurt weer de gedachten dat je niet weet hoe je dingen kunt veranderen (want als je wist hoe, had je dat al gedaan, toch?). Zo blijf je in een negatieve cirkel en versterk je alleen maar de verbindingen in je brein, die je juist niet wilt.

Hoe kom je hier uit?

Word je bewust van je gedachten en gevoelens. Als je (weer) een negatieve of niet-helpende gedachte hebt, zeg dan stop tegen die gedachte. Zucht een keer diep en vraag jezelf af hoe je je zou willen voelen en verbind je daarmee. Roep een beeld of herinnering op waarin je je vol vertrouwen, geliefd, zeker, enz. voelde. Laat die energie van dat beeld helemaal door je heen stromen. Vul je ermee op.

Wat ook helpt, is je focussen op gevoelens van dankbaarheid en liefde. Deze emoties hebben een hoge trilling.

Elektromagnetisch veld

Om dit te begrijpen, moet je weten dat gedachten en gevoelens een meetbaar elektromagnetisch veld voortbrengen, dat ons fysieke lichaam omgeeft. Dat veld is gelijk is aan je staat van zijn. Ons lichaam zendt altijd licht, energie of frequenties uit die specifieke informatie of intentie draagt. Net zo ontvangen we ook essentiële informatie die op verschillende frequenties wordt overgebracht. Dus we sturen en ontvangen altijd elektromagnetische energie.

We hebben allemaal weleens de energie van iemand gevoeld als die boos of heel gefrustreerd was of juist van iemand die een kalme, liefdevolle energie uitstraalt. Al die energieën kunnen we gewaar worden en voelen.

Verschillende emoties, verschillende frequenties

Zoals te verwachten, brengen verschillende emoties verschillende frequenties voort. De frequenties van creatieve, verheven emoties zoals liefde, vreugde en dankbaarheid zijn veel hoger dan de emoties van stress, zoals angst en boosheid, omdat ze een heel andere bewuste intentie en energie overbrengen.
 
Dus als we dag na dag dezelfde gedachten denken en dezelfde gevoelens hebben, zenden we steeds weer hetzelfde elektromagnetische veld uit. We sturen dezelfde energie met dezelfde boodschap.
De enige manier waarop we ons leven kunnen veranderen, is door onze energie te veranderen. Ofwel het elektromagnetische veld veranderen dat we constant uitzenden. Met andere woorden, om onze staat van zijn te veranderen, moeten we veranderen hoe we denken en hoe we ons voelen.
 
Energie volgt je aandacht. Het is belangrijk je aandacht te vestigen op datgene wat je graag wilt. Verander je denken en voelen, doe de dingen eens op een andere manier. Er zal iets nieuws ontstaan.
 
Om gemakkelijker je gedachten en emoties te veranderen en te ontdekken wat er nog blokkeert, kan ik je tijdens een persoonlijk consult verder op weg helpen. Als je voelt dat het tijd is om een nieuw leven te creëren, neem dan contact met mij op voor een afspraak.

Reacties zijn gesloten.