Laat je inspireren door de wijsheid, kracht en creativiteit van de natuur tijdens wandelcoaching

Wandelcoaching is een krachtige vorm van begeleiding waarbij we de natuur als inspiratiebron inzetten. Buiten in de natuur zijn, is goed voor je ontspanning. Zowel de frisse lucht als de beweging zijn goed voor je immuunsysteem. Zeker in deze bijzondere Corona tijd is dat zeer wenselijk. Daarnaast is het prima mogelijk om op gepaste afstand van elkaar te lopen tijdens de wandelcoaching.

De natuur als spiegel

De natuur is een mooie spiegel. Er zijn veel metaforen en symboliek te vinden in de natuur, waardoor je inzicht krijgt in jezelf en je vraagstukken. Het laat je zien waar je staat in jouw mentale of emotionele proces of welke stap je mag zetten. Naast het gesprek dat we voeren, biedt de natuur de uitgelegen kans om eens dieper te kijken naar wat er in jezelf speelt.

Een ander voordeel van wandelcoaching in de natuur is dat de natuur rustgevend werkt. Door de combinatie van natuur en bewegen, kom je uit je hoofd en is het makkelijker om contact te krijgen met je lichaam en jezelf. Zo kom je weer in contact met je intuïtie en kun je je innerlijke stem horen. Contact met de natuur zorgt voor contact met je eigen natuur en draagt bij aan je vitaliteit, creativiteit en effectiviteit.

Voor wie is wandelcoaching geschikt?

Wandelcoaching is geschikt voor jou en jouw vragen en thema’s zoals:

  • Waar wil ik naar toe met mijn werk, mijn relaties en mijn leven?
  • Hoe geef ik zin aan mijn leven? Waar loop ik warm voor?
  • Wat zijn mijn verlangens? Hoe geef ik gehoor aan mijn verlangens?
  • Hoe vind ik creatieve oplossingen voor de problemen waar ik tegenaan loopt?
  • Wat is de oorzaak van mijn vermoeidheidsklachten en energiegebrek? Hoe krijg ik meer energie?
  • Negatieve gedachten, piekeren, ongewenste emoties.
  • Stress, spanningsklachten, burnout.
  • Persoonlijke ontwikkeling.

Dit zijn voorbeelden van vragen en thema’s die ondermeer geschikt zijn voor wandelcoaching. Ook als je worstelt met je gezondheid, lichamelijke of psychische klachten hebt of niet lekker in je vel zit, kan wandelcoaching je inzicht geven in je klachten. Ook kan het je helderheid geven over de stappen die je dient te zetten voor je herstel.

Bij twijfel of jouw vraag of klacht geschikt is voor wandelcoaching, neem vrijblijvend contact op met mij.

Mijn rol als wandelcoach

Mijn rol is om met je mee te wandelen en verdiepende vragen te stellen, zodat je helder krijgt wat er speelt. Daarnaast bied ik tijdens de wandeling kleine oefeningen aan om je thema te verdiepen en inzicht te krijgen. Ik werk intuïtief en voel en kijk wat je op dat moment nodig hebt.

De natuur speelt daarin een belangrijke rol. Aangezien we deel uitmaken van de natuur, kun je antwoorden op je vragen vinden in de natuur. Daarnaast wordt er in jezelf ook een en ander in beweging gezet, doordat je letterlijk in beweging bent.

Mijn rol is om je in je processen te begeleiden, zodat je met een frisse ontspannen blik verder kunt.

Reacties zijn gesloten.