Training Stress herkennen en opheffen

Leerlingen en docenten ervaren regelmatig spanning, onrust en negatieve gedachten. Factoren als een hoge werkdruk, het goed willen doen, onderlinge conflicten en onzekerheid kunnen stress bezorgen.

Negatieve stress

Negatieve of langdurige stress zorgt ervoor dat minder lekker in je vel zit, je meer moeite hebt om je te concentreren, sneller afgeleid bent en minder goed presteert. Qua gedrag kan je snel geïrriteerd reageren, maar het kan ook zijn dat je je juist terugtrekt en onbereikbaar lijkt.

Als je brein in stress is, ga je uit verbinding en zeg en doe je soms dingen waar je achteraf spijt van hebt. Soms gaat het van kwaad tot erger en de sfeer, communicatie en relaties hebben hieronder te lijden. Door de stress op te heffen, verloopt de communicatie heel anders, omdat je in verbinding met jezelf en de ander kan blijven. Hoe dit precies werkt, komt ook aan bod in de training.

Fijne sfeer, lekker in je vel en goed presteren

Voor zowel leerlingen als docenten is het wenselijk als de sfeer in de klas prettig is, de relaties fijn zijn en leerlingen tot leren komen en eruit halen wat er in zit. Dit is mogelijk als het brein verbonden is. In stress zijn de linker- en rechterhersenhelft niet met elkaar verbonden. Het mooie is dat er een methode is om de stress, spanning, onrust en ongewenste emoties binnen een paar minuten op te heffen, zodat je ontspannen verder kan. Daar gaat de training Stress herkennen en opheffen over.

Training Stress herkennen en opheffen

In deze training leer je je eigen stress signalen herkennen en welke situaties of personen die stress uitlokken. Ook leer je hoe je zelf binnen 5 minuten weer ontspannen bent. Je heft je stress en ongewenste emoties op. De tijdsduur en dus ook de diepgang van de training vindt plaats in overleg.

Na deze training:

  • weet je wat er in je hersenen en in je lichaam gebeurt tijdens stress
  • heb je een brede kijk op wat stress en stressgedrag is
  • heb je ontdekt wat jouw stresssignalen zijn
  • ben je je meer bewust van welke situaties of personen de stressreactie uitlokken
  • én heb je geleerd en ervaren om in een paar minuten de stress en triggers op te heffen middels een eenvoudig stappenplan en ook waarom het werkt
  • krijg je het stappenplan en belangrijkste informatie uit de workshop mee op papier

De training is praktisch en ervaringsgericht. Er is veel ruimte en aandacht voor uitwisseling.

Deze training geef ik op maat voor zowel leerlingen uit het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs, als ook voor onderwijzend en ondersteunend personeel en ouders.

Reacties zijn gesloten.