Holistische werkwijze

Mijn holistische werkwijze voor therapie en coaching kent drie uitgangspunten: bewustwording, blokkades opheffen en de inzichten toepassen met hulp van coaching. Ik ben ervan overtuigd dat ze alle drie nodig zijn om werkelijk tot veranderingen te komen.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is werkwijze_Levensverbinding_Zwolle-300x289.jpg

Vooraf vraag ik je een intakeformulier in te vullen. We bespreken dit tijdens de eerste afspraak om duidelijk te krijgen wat je hulpvraag is en wat er nodig is. Ik maak een inschatting van het aantal benodigde behandelingen om gewenste veranderingen te bewerkstelligen. We starten met drie sessies en in overleg kijken we per behandeling naar een eventueel vervolg. Langere trajecten zijn ook mogelijk, zowel als onderhoud of persoonlijke ontwikkelingstrajecten.

Live en online

Therapie en coaching kunnen zowel live plaatsvinden in mijn praktijk in Zwolle, als online (via videobellen).

Holistische aanpak

Ik benader je holistisch. Dat wil zeggen dat ik kijk naar jou als geheel, op alle niveaus: fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel niveau. Ik kijk niet alleen naar je klacht, maar naar het totaalbeeld. Dus wat voor lichamelijke klachten heb je (fysiek)? Wat zit er onder die fysieke klacht? Welke emoties ervaar je erbij (emotioneel)? Welke gedachten of overtuigingen houd je vast (mentaal)? Hoe zit je energetisch in je vel (energetisch)? Wat is de oorzaak van de klacht (spiritueel)? Deze niveaus neem ik mee in de behandeling.

Lichamelijke, emotionele en psychische klachten zijn signalen van onze ziel die ons wat te vertellen hebben. Als we signalen negeren of de symptomen bestrijden, krijgen we uiteindelijk vaak meer klachten. Door de oorzaak aan te pakken en door bewustwording, kun je groeien en kunnen de klachten verdwijnen of kun je er beter mee omgaan.

Bewustwording

In mijn holistische werkwijze neemt bewustwording een belangrijke plaats in. Bij bewustwording hoort inzicht krijgen in (oude) patronen en overtuigingen en zicht krijgen op de kern van het probleem. Deze patronen en overtuigingen hebben we ontwikkeld gedurende ons hele leven. Opvoedings- en gedachtepatronen, overtuigingen, verwachtingen en relaties met anderen hebben invloed op ons. Zijn deze patronen nu nog nodig? Of belemmeren zij ons in wie we willen zijn?

Bewustzijnsverandering

Het is niet noodzakelijk om gebeurtenissen en emoties eindeloos te verwerken en te herbeleven. Ze vragen om gezien en losgelaten te worden en zo een bewustzijnsverandering tot stand te brengen, zonder de gebeurtenissen te vergeten. De lading gaat eraf.

Door te werken met je onderbewuste, word jij je bewust van bepaalde informatie. Hierdoor heb je een keuze hoe je reageert op of omgaat met bepaalde situaties.

Coaching

Coaching Levensverbinding Zwolle

Door coaching help ik je inzicht te krijgen. Ik stimuleer je en ik bied handvatten aan om de inzichten toe te passen in je dagelijks leven. Dit is belangrijk zodat er blijvend veranderingen kunnen plaatsvinden in de door jou gewenste richting. Zonder de inzichten in de praktijk toe te passen en aan den lijve te ervaren, blijft het geleerde met name hoofdkennis.

Ook coach ik je om vanuit je hart je doelen te bereiken.

Een reis van duizend kilometer moet beginnen met één stap – Lao-Tse (604-531 v C.)

Werkvormen

In mijn holistische werkwijze maak ik gebruik van verschillende werkvormen. We kiezen datgene wat het beste bij jou past:

Ik vind het belangrijk dat mensen weer regie over hun eigen leven krijgen en het leven gaan leiden dat zij voor ogen hebben.

Wellicht ten overvloede: Een sessie bij mij vervangt geen reguliere medische behandeling. Raadpleeg bij klachten ook je (huis)arts.

Reacties zijn gesloten.