Kinderen en jongeren

In mijn praktijk zijn kinderen en jongeren ook zeer welkom. Ik pas mijn behandelingen aan op de belevingswereld en het niveau van het kind en kan indien nodig, ook via de ouders werken.

Jonge kinderen

Bij jonge kinderen werk ik vooral energetisch om het zelfhelend vermogen te stimuleren. energiewerk het lichaam activeren om blokkades op te ruimen.  Als energie weer stroomt, doordat de blokkades zijn opgeheven, gaan kinderen van nature weer hun gang; ze passen het geleerde vaak automatisch toeVaak staan jonge kinderen nog erg open voor energieën uit hun omgeving, waar ze last van kunnen krijgen. Dit kan o.a. tot slaapproblemen, gedragsproblemen, huilbuien, overprikkeling, vermoeidheid, hoofdpijn en buikpijn leiden. Ook kan het zijn dat de zwangerschap van de moeder niet probleemloos verliep of de geboorte moeizaam ging, waardoor je kind in een staat van paraatheid verkeert en (interne) stress ervaart, wat tot allerlei klachten kan leiden. Ik betrek ouders ook in het proces en geef tips en handvatten, zodat ze hun kind optimaal kunnen ondersteunen.

Tieners en jongeren

Veel tieners en jongeren voelen zich onzeker of hebben weinig zelfvertrouwen. Ze voelen zich overweldigd door de wereld om zich heen. Ook komt het vaak voor dat ze (veel) spanning ervaren bij toetsen en door het vele huiswerk, waardoor ze minder goed presteren dan ze zouden kunnen.
Tieners en jongeren leer ik een tool om snel tot rust te komen, als ze zich onrustig voelen of emoties ervaren. Hiermee kunnen ze ook een stuk regie terugpakken. Afhankelijk van wat er speelt en wat het de tiener of jongere aan kan, werken we aan de mindset en overtuigingen en heffen we stress op. Ook energiewerk kan deel uitmaken van de behandelingen.

Hoogsensitief / hooggevoelig

Veel kinderen zijn hoogsensitief / hooggevoelig en ervaren dit als last. Ze staan erg open en krijgen allerlei prikkels binnen. Vaak hebben ze moeite om hun aandacht bij zichzelf te houden. Ze laten zich meeslepen door wat anderen vinden. Vooral in de puberteit kan het lastig zijn om een eigen mening te vormen, omdat niet altijd duidelijk is wat je voelt. Juist omdat je zoveel voelt, ook emoties van anderen.

Doordat hoogsensitieve kinderen zoveel prikkels binnenkrijgen, worden ze vaak moe, prikkelbaar of zijn ze snel van slag. Het kan ook leiden tot lichamelijke klachten, zoals buikpijn en hoofdpijn.

In mijn begeleiding zit een stuk leren omgaan met hoogsensitiviteit, het erkennen en herkennen. Vooral ook gericht op het sterker maken van het kind of de tiener, zodat het deze mooie eigenschap als kracht kan gaan ervaren.

Reacties zijn gesloten.