Familieopstellingen met representanten

Familieopstellingen zijn een mooie manier om je bewust te maken waar bijv. bepaalde gevoelens zoals schuld, schaamte, verdriet en boosheid vandaan komen. Ook om inzicht te krijgen in wat er op onderbewust niveau saboteert en welke patronen er spelen. Zodat je vrij wordt om andere keuzes te maken.

Familieopstelling met representanten

Representanten zijn mensen die uitgekozen worden door de vraagsteller en de plek innemen voor een bepaalde persoon, thema of voorwerp. Diegene gaat in de ruimte staan samen met de andere representanten en zo ontstaat er een krachtenveld, waarin bepaalde dynamieken zichtbaar worden. Het bijzondere is dat representanten gevoelens en gedragingen laten zien van mensen die zij niet kennen. Dit laat de vraagsteller zien en voelen wat er onbewust speelt en kan leiden tot inzicht en stappen richting heling en integratie. De vraagsteller zelf staat meestal ook in de opstelling.

Praktische informatie

Datum: nog onbekend
Inloop vanaf 18.45 uur, start om 19.00 uur – 22.00 uur
Investering: €35
Locatie: Praktijkruimte Wilko Jongman, Campherbeeklaan 82, Zwolle (Berkum)
Max. 10 deelnemers

Je kunt een vraag inbrengen als je wilt. Ik werk op basis van loting. Zelfs als jouw vraag niet aan de beurt komt, is de ervaring dat je mee kunt resoneren en er van alles in beweging gezet kan worden door representant te zijn of door alleen al te kijken.

Wil je meer weten over familieopstellingen, wil je een systemische reis van vier avonden maken of liever een individuele opstelling bij mij in de praktijk? Er zijn verschillende mogelijkheden, zoals een ik-grensbewustzijnsopstelling. Twijfel je of jouw vraag geschikt is voor een opstelling met representanten of beter is voor 1-op-1? Neem gerust contact met me op.

Ervaringen

Ik heb op vrijdagavond een familie-opstelling bijgewoond. Deze avond werd op een ontspannen wijze door Marjolein geleid.

Na een korte kennismaking met een mooi meditatief momentje konden aanwezigen hun verlangen op een briefje opschrijven. Wie wilde kon zijn/haar inbreng laten meeloten voor de opstellingen die gedaan zouden worden.

Er werden deze avond 4 opstellingen opgesteld. Sommige deelnemers waren voor de eerste keer bij een opstellingenavond, andere deelnemers waren meer ervaren. De leeftijden liepen ver uiteen. Het mooie was dat iedereen – hoe onervaren of afwachtend ook – open stond voor wat er kwam.

In alle opstellingen kwam er meer duidelijkheid voor de aanvrager. Soms werd hij/zij zelf gelijk opgesteld, soms nam hij/zij pas later zijn/haar plaats in in de opstelling. Het was indrukwekkend te merken hoe de opstelling de situatie weergaf. Er was veel herkenning en plaats voor emoties. Mooi dat er zo’n verbinding tussen de deelnemers ontstond.

Dank voor deze indrukwekkende avond.
WB

Was voor mij de 1e keer en heb het als heel bijzonder ervaren hoe 10 vreemden op zo’n treffende en soms ontroerende manier, voor elkaar, dmv een opstelling, helder kunnen maken wat niet gezien wordt 🙏
Nanda van Zeijl

Gisteren weer een hele bijzondere familie opstelling gedaan. Zo’n mooie ervaring dat ik iedereen die nieuwsgierig is of tegen iets aanloopt maar niet weet wat precies je hier misschien duidelijkheid krijgt. Bedankt Marjolein voor deze ervaring!!!
Maria de Gier

Ik heb in augustus een familieopstelling gedaan bij Marjolein. Ik had al eerder een familieopstelling ervaren, maar nog niet eerder op deze manier. Wat het werk van Marjolein anders maakt dan andere opstellingen is dat zij niet alleen het gezin van herkomst, maar ook een woord en een emotie opstelt, dat bracht voor mij een prachtig inzicht. Bedankt Marjolein voor deze middag!
Julia

Reacties zijn gesloten.